Sivut

lauantai 28. toukokuuta 2016

Näyttelykuvioita ja tokoa, tottakai :D

Tänään kurvailtiin pitkästä aikaa näyttelyyn, kun suuntasimme Iitin ryhmikseen. Kehässä olikin tullut viimeksi pyörähdettyä elokuussa ja hupsis miten kuuman kesämiehen kaula olikin ottanut hieman lisäleveyttä ja näyttelypanta mahtui juuri ja juuri... :O :D

Näyttelypaikalle saavuttuamme Härdellimies oli hyvinkin äänekäs ja vauhdikas, ja tuumasin vain, että onneksi tulin ottaneeksi Kekäle-treenipallon matkaan... Saman tien kun saatiin tavarat leväytettyä kehän laidalle otin Toppisen ja vetäisimme muutamat tokoliikkeet ja palkkaleikit pallolla ja avot, kierrokset tasaantui :D Itse kehässä Topi esiintyi ihan ok, seisominen sujuu varsin kivasti, mutta se kävely... Topin vaihteistosta ei meinaa löytyä kuin säädöt vetäen-laukaten-peitsaten... Yksilö osion kävelyt menivät yllättävän hyvin (joskin tuomari kysyi, että tokoilemmeko, se yllättäen näkyi liikkeissä :D), suurimman osan ravasi, mutta muut pätkät oli sekalainen arvonta noista Topin omista vaihtoehdoista...




Iitissä oli tuomarina Juha Putkonen ja Topi tuloksella AVO ERI 4. Tälläisen arvostelun saimme:

"Hyvänkokoinen, mittasuhteiltaan oikea. Hyvä luustoinen. Hyvä kallo-osa, loiva otsapenger. Hyvät ruusukorvat. Hyvin kehittyneet posket, hyvä purenta. Kapea alaleuka, ahdas asentoiset alakulmahampaat. Hyvä rintakehä ja eturinta. Korkea asentoinen häntä. Tasapainoiset kulmaukset. Liikkuu riittävällä askel pituudella. Hyvä lihaskunto.”

Ollaan ERIstä ja arvostelusta iloisia, päivä oli oikein mukava pilvisestä säästä huolimatta. Kehän jälkeen paikalla alkoi olla enemmän väkeä eli enemmän liikettä ja ääntä, joten päätin koko rahan edestä hyödyntää tilaisuutta tokon häiriö treeniin :P Hyvin huomasi, että kyllä, Topi on ehta Tokomies, sillä homma sujui kuin rasvattu verrattuna näyttelyhäröilyyn :D Seuraaminen oli aika kivaa vaikka ei ollut villisika-targettia housun puntissa, kaukot toimi (välikehuilla) ja liikkeestä maahan/seiso ihan ok, paikallamakuuta tehtiin välipalkoilla läheltä kun ihmisiä ja koiria meni edestä ja takaa. Ihan kiva testi isossa häiriössä ja mukava nähdä, että Tokomiehen keskittyminen oli ihan ok. Paikallamakuussa Tokomies keksi maistaa nurtsia, mutta siitä huomautin ja jätti sikseen :P Treeni oli myös hyvä alustaharjoitus, kenttä oli märkä sekalaisella hiekka/nurmikko pohjalla, märkyys ei näyttänyt Topia haittaavan.

Väsynyt näyttelyssä kävijä tuumailee maailman menoa :D


Keskiviikkona päästiin Vuorenmaan Markon oppiin ja kovasti pohdin, mitä treenin aiheeksi valitsisin. Päivä oli helteinen, joten juoksuliikkeitä päätin ottaa vain yhden. Vuoroa odotellessa tehtiin jälleen kehään menon odottamista istuen. Tällä kertaa meillä oli myös odottaessa häiriökoira, mutta Topi jätti tämän huomiotta, kun tehtävää piti suorittaa. Käväisin heittämässä vesikupin kehään muutaman metrin matkan ja sillä seisomalla häiriökoira päättikin alkaa ärinöimään Topille :O Salamana palasin paikalle, mutta Tokomies kuuliaisesti pysyi istumassa, joskin oli kohonnut istuma-asennossaan ainakin viisi senttiä ja naamalla kysyvä ilme, että mitäs sää sieltä huutelet?!? Mutta tämäkin on tarpeellista treeniä, koska kaikenlaista tulee eteen ja vuoroa on osattava odottaa irti muiden läheisyydessä. Ja istu on istu tapahtui ympärillä mitä hyvänsä.

Juoksuliikkeeksi valikoin ruudun, ajatuksena, josko Markolla olisi siihen jotakin näkökulmaa. Ja olihan hällä :D Näytin ensin missä mennään ruudun kanssa nyt ja tiivistin mitä on tehty. Sitten alettiinkin tekemään harjoitusta, josta ensimmäinen ajatukseni oli, että apua Tokomiehen viimeisetkin mutterit menee sekaisin aiheesta ruutu :O :D Testasimme osaako Topi todella hahmottaa oikeaa paikkaa laittamalla koiran ruudun sivulle ja rintamasuunta minuun päin, itse seisoin normaali lähetyspaikassa. Samaa tehtiin myös toiselta reunalta sekä edestä niin, että koira on selin ruutuun. Ehkä mahtavin fiilis hetkeen oli nähdä, kuinka Insinöörismies menee ja suorittaa niin mallikkaan ruudun oikeaan paikkaan näin vaativassa harjoituksessa! :) Ja myös ilahdutti valtavasti nähdä, että Topi todella osaa hakea oikean paikan ja erikoisherkku-palkka on tuonut takaisin hyvän asenteen ruudun tekemiseen. Saimme myös neuvoja lelun hyödyntämiseen eri tavoin ruutu treenissä, mutta näitä harjoitteita tehdään vasta sitten kun ruutuun oikein sijoittuminen on vielä vahvempaa, koska vaativat koiralta itsehillintää ja hallintaa.




Teimme myös tunnaria, mutta jostain syystä Topi ei tarmokkaan ja pitkän etsimisen jälkeen meinannut löytää omaa piilosta. Tunnaria on tehty viimeksi syksyllä, mutta kuitenkin selvästi tiesi mitä on tekemässä, mutta ei vain löytänyt, vaikka monesti kävi ihan kapulan päällä. Ruohotupsu-piilo oli aika massiivinen/syvä sekä tuulen suunta kävi kapulan takaa, mutta luulen suurimmaksi syyksi Tokomiehen kaulassa olleen punkkipannan, joka haisi erittäin voimakkaalle vaikka oli jo ollut muutaman päivän kaulassa. Täytynee katsoa onnistuuko tunnari nyt kun panta on poissa. Pannan piti myös estää hyttysiä, mutta niin vain laskeutuivat iholle kuten ennenkin...

Tunnarista eksyimme puhumaan kapulan pidosta ja käytiin sitä hieman läpi, näytimme Markolle noutoliikkeen kokonaisena. Ja olipahan pitkästä aikaa ihan tosi hieno nouto, lopussa ei tullut juuri minkäänlaista kapulan mälväystä, ainoastaan jäi kapulan kanssa vähän taakse. Topi on nimittäin ratkaissut viereentulon vaikeuden kapula suussa siten, että se jää hieman taakse, jotta ei kolauta kapulalla meikäläistä jalkaan. Monesti on ährännyt kapulan kanssa, kun se osuu kääntyessä pohkeen sivuun ja tämä ”jäänkin vähän taaemmas” on nyt sitten Tokomiehen ratkaisu asiaan :P Saimme hyvän vinkin noudon loppuvaiheen keskittymiseen käyttäen käsimerkkiä, jolloin on oltava skarppina tuleeko se vai ei, tätä täytyy harjoitella ensin erillisenä.





Mielenkiintoiset treenit kaikkinensa ja paljon hyviä neuvoja/ajatuksia saimme taas. Ruututreeni lämmitti mieltä ja oli selvästi Tokomiehestäkin päheetä tehdä vähän vaikeemmin ja päästä näyttämään, että tän mä osaan! :D SM-toko ahdistusta alkaa jo hieman pukata ja kutkuttaa mielessä välillä, kun joo onhan tässä aikaa, mutta heinäkuu koittaa pian ihan huomaamatta :O Ja seuraaminen pitäisi saada mallilleen sekä isomman luokan häiriötreeniä päästävä tekemään ja tietysti kokeenomaista muistella kuinkas se alokasluokka menee... Apuuva.

Harrasteiden ohella on Tokomies on ehtinyt olla Puutarhurin Pikkuapulainen...


...sekä tutkia tennispallon anatomiaa, mikä onkin tarkkaa hommaa :D





Aina ehtii vähän poseerata :P

2 kommenttia:

  1. Näyttelyhäröilyä meilläkin aina Luumun kanssa oli 😂 Sittemmin on paljon iisimpää kiertää kauneuskilpailuja Mooin kanssa. Siltä löytyy aika helposti se ravikin, onkohan se joku tyttöjen ominaisuus?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voipi olla että tyttöjen ominaisuutena löytyy helpommin, joskin yllättäen Alli oli meillä vielä pahempi häslääjä juoksuosuudella, Topilla on siihen verraten edes jonkinlaista yritystä :D Mutta Topi kyllä lyö Allin intopiukeuden puolestaan näyttelyyn saapumis-osuudessa, siinä oli ilmoitusta koko tienoolle kerrakseen, että Tokomies Topi on täällä :D Ja tuntui että kehän laidalle saavuttiin remminpäässä betoninen superpallo viuhtoen :D :D :D Mut on se hyvä että on kivaa :D <3

      Poista