Sivut

maanantai 23. toukokuuta 2016

Ja tokohommat jatkuu taas

Tokoturneen jälkeen pidettiin reilusti useamman päivän tauko treeneistä. Tai no, pieni harjoitustuokio otettiin metsälenkin yhteyteen, kun oli niin mukavasti mahdollisuus siinä samassa tempaista pieni häiriötreeni pienellä parkkiksella, jossa koko ajan meni joku jonnekin suuntaan :D Ja sepäs olikin hankalaa Tokomiehelle keskittyä oleelliseen, kun yksittäisiä ihmisiä/koirakoita/pyöriä ilmaantui näkökenttään tai kulkivat meidän takaa jne. Ei tehty mitään kovin vaikeaa; muutama liikkeestä maahan, luoksetulo, vähän seuraamista ja kapulan pitoja, mutta nämäkin oli tarpeeksi haastavia :D Tässä huomasi hyvin sen, että yksittäin ilmaantuvat häiriöt ovat hankalampia kuin iso ”yleishäiriö”. Tietysti Topilla poltteli myös mielessä mettään juoksemaan pääseminen :P
Keskiviikkona sitten oli jälleen suunta Oilin treeniin, kevät kauden viimeinen kurssimme pyörähti käyntiin. Aiheeksi otin ruudun ja peruuttamisen. Itseksemme muun ajan keskityimme odottamisen sekä kehäänmenon harjoitteluun kentän laidalla. Kiireen keskellä koitin myös purkua, mutta se ei kyllä tällä erää onnistunut sen kummemmin kuin ennenkään :P Eli vauhdilla treeneihin, pikainen kävely ja hallilla muutama kauko/jäävä liike plus leikkiä... Loppuaika ennen omaa vuoroa harjoiteltiin odottamista, eli a) jätin Topin istumaan, naksuttelin ja kävin palkkaamassa (sekä välillä kutsuin siitä ”tässä näin” mukaan kävelemään) ja b) Topin ollessa ilman tehtävää, naksuttelin hiljaisia hetkiä. Nämä onnistuivat tosi kivasti! Turhautumis mouruaminen ja vinkuminen oli selvästi vähäisempää/maltillisempaa, istuessaan oli ihan hiljaa.

Oilin kanssa tehtiin jälleen ruutua ja erikoisherkku on tehnyt tehtävänsä. Tokomies löysi oikean paikan oikein mallikkaasti. Yhdellä kerralla Oili kävi näyttämässä ruutua ruudun takana ja kun annoin käskyn, Topi lähti vauhdilla ja juoksi suoraan kentän reunalle, koska siellä laidalla ruudun takana vilahti koiran puuhkahäntä! Toppinen luuli siis Oilin jättäneen lelun sinne ja ihmetys oli suuri, kun puuhka yhtäkkiä katosikin takaisin aidan taakse :D

Sitten teimme peruutusta. Yritin näyttää missä vaiheessa ollaan, mutta eräs Tokomies oli niin innoissaan peruuttamisesta, että huiski menemään koko homman :D Tältä peruutus näytti maaliskuulla, kun pääsimme ensimmäisiä kertoja kunnolla etenemään taaksepäin:


Videolta näkyy, kuinka Topi on hieman liian takana, mutta keskiviikkona kierrosten ollessa kaakossa, tietenkin myös tuo etäisyys oli vielä reilumpi. Joten Oili palautti meidät jälleen alkumetreille ja hyvä niin, että saadaan tähän Topin mielestä huippuhauskaan liikkeeseen lisää malttia. Tehtiin useita toistoja pelkkää seisomaan ylösnousua kun ohjaajan vasen jalka liikahtaa taaksepäin. Tässä kohtaa Tokomies on kuin tappiinsa viritetty vieteri ja suusta pääsee ääniä sekä haluaisi kovasti tikata kuin singeri taaksepäin. Palkkaus näissä tehtiin luopumisen kautta, joka laski kierroksia ja pikku hiljaa saatiin rauhallisia ylösnousuja sekä otettua askel taaksepäin. Joten tässä(kään) ei ole oikotietä onneen tuon oikean paikan hinkkaamisessa *huokaus* :D Onneksi tuosta alussa tulevasta äänestä Oili sanoi, että se vähenee/häviää, kun päästään tässä eteenpäin, joten siitä ei tarvitse stressata onneksi.

Oilin treenin jälkeen pakattiin kamat autoon ja pikaisesti hurautettiin kentälle, jossa ihanaiset treenikaverit harjoittelivat liikkurointia ja tarkoituksena oli vetäistä kisanomainen avoinluokka sen tasoisesti kuin nyt hanskataan liikkeet. Tässäkin ehdimme hetken treenailla odottaen istumista ja pääsimmekin ”kehään” varsin hienolla Tässä-näin kävelyllä! Liikkeistä hyppy ja luoksetulo sujuivat moitteetta, seuraaminen oli kohtalaista (tehtiin vain pieni pätkä) ja ruutu löytyi hienosti (matka n.10 m), kierrossakaan ei valittamista. Mutta sitten... Liikkeestä seisomisessa hieman lähti etupää kääntymään vaikka näytin tueksi kädellä merkkiä paikallaan pysymiseen kun ohitin koiran. Noutoa aloiteltaessa huomaan, että voi *piip* meidän treenipallo _jäi_hallille_. Noh jätetään nouto pois, koska en saa vauhtipalkattua ja sivulle tulona turha tehdä, kun kapulan kanssa sivulle tulo vielä viilauksessa. Tästä siirryttiin sitten tekemään kaukoja, jotka ovat Tokomiehelle ihan tuttua kauraa useammalla istu-maahan venksuttamisella ja tehty reilulla 5m matkalta jo. Mutta mitä tekee Tokomies; nousee ylös ja hölkyttää luokse! :O Näitäpä sitten siinä hinkattiin lopulta ihan herran nenän edessä, että kuinka ne kaukot oikeen kuuluikaan tehdä...

Kokeenomainen treeni oli kyllä varsin hyvä tässä kohtaa tehdä, koska nyt saatiin taas informaatiota missä mennään liikkeiden kanssa, kun niitä tehdään erilaisessa tilanteessa ja pääasiassa sosiaalisen palkan voimin. Kiitos Minnalle ja Tuijalle liikkuroinnista! :) Ja koska ilta oli vielä nuori, niin eihän muuta tekemistä olekaan kuin ajella ympäri kyliä, joten ajoimme vielä hallille siinä toivossa, että siellä olisi vielä joku ja saisimme treenipallon takaisin. Ja Oili oli onneksi vielä paikalla ja ottanut pallon talteen, joten Tokomiehen kuuma Kekäle saatiin takaisin :D Olisi ollut kauhea tragedia hukata ihan varta vasten kesäksi ostettu pallo, jonka Topi sai palkaksi hienosti menneestä toisesta kokeestaan :)
Eilen sitten valkkuryhmän treeneihin ja jälleen teemalla tukka putkella hommiin... Kehään meno harjoittelua tehtiin jonkin verran, joista ensimmäinen toisto olikin vallan huvittava; Tokomies istui kyllä tärkeänä paikallaan, mutta kun kutsuin ”Topi TÄSSÄ NÄIN” niin valoakin nopeammin Tokomies ohitti meikäläisen ja sujahti kentälle ihan ite... Tästä seurasi palauttekeskustelu ja uusinta yritys, joka sitten olikin ihan ok. Eli hyvä alku tällä harjoituksella, mutta vaatii paaaaaaaljon työtä vahvistaa ja yleistää joka paikkaan ja isompaan häiriöön.

Aloiteltiin tokohommelit paikallaoloilla ja kun tällä kerralla kenttä oli jaettu pitkittäin, hyödynnettiin kapeaa kenttää tekemällä melko tiivis paikalla istuminen :P Kaikenkarvainen rytmiryhmä selvisi tästä haasteesta hyvin, ei haitannut vaikka oltiinkin tavallista lähempänä toisia. Tehtiin myös alokkaan käskytyksiä, Topi oli tällä kertaa näissä hyvin hereillä, kerran haksahti vieruskaverin käskyyn nousten istumaan (onhan se tietty ”sivu” ihan saman kuuloinen kuin meidän ”viereen” :P ). Lopuksi lyhyt makuu, jossa vieruskaverille tehtiin vaikeaa häiriötä pallon kanssa ja jäin Tokomiehen avuksi lähelle, mutta äärettömän hienosti pysyi ja tästä palkkasin tiheästi. Tokomiehellä oli lähinnä ilme, että mitä helkkaria tässä nyt tapahtuu ja selvästi kelasi että tässä tarvii nyt _todella_ keskittyä pysymään :D


Oman treenin aiheet oli ruutu, kaukot ja jäävät. Ruudun paikka löytyi kivasti, joskin kaarsi hieman (koiran) vasemmalle, mutta tästä en lähtenyt nillittämään sen enempää. Ruudun takana alkoi kesken harjoituksen tapahtua Tokomiehen keskittymiselle liikaa ja jouduin helpottamaan hommaa reilusti. Treenikaveri neuvoi nami-ohjauksen oikealle paikalle ja testattiin sitä, ja se auttoi suuren häiriön yli, ja tein niitä pari sekä pari niin, että kävin näyttämässä ruutua ja jäin ruudun etuviistoon lähettämään koiran, nämä hyviä. Lopuksi ihan tavallinen lähetys (läheltä) ja se oli super! :)

Kaukoissa Tokomies tempaisi taas nousen-ylös-ja-hippaloin-ohjaajaa-kohti shown, josta sitten palautekeskustelun kera takaisin samalle paikalle. Treenikaverin viisain sanoin, olemme nyt tässä vaiheessa, että tämän keskustelun joutuu vaan käymään :D Olen myös itse tehnyt sen virheen, että annan sanallisen ”kuittauksen” hyvästä siirtymisestä ja vaikka ollaan tehty myös ”hiljaisilla väleillä”, niin jotenkin tuntuisi, että meneekö Tokomies hieman epävarmaksi kun sitä kuittausta ei kuulukaan, varsinkin silloin, kun ei oikein hotsittaisi. Noh, näitä vaan nyt työnalle reilusti ja kehu kuittausta vähemmälle/pois.

Jäävien liikkeiden kanssa tehtiin ekaa kertaa jokainen asento saman treenin aikana ja vielä putkeen peräkkäin. Aloitettiin istumisella, jota on tehty vähiten, mutta se meni oikein hyvin, kuten myös seisominen. Mutta kolmas liike eli maahan meno ei sitten enää Tokomiehen muttereista irronnut, joskin jälleen myös viereisen kentän häiriö taso suureni sillä hetkellä. Maahanmenon kanssa väänsimme sitten tovin kunnes saatiin oikeaoppinen suoritus aikaan. Tämä oli oikein hyvä harjoitus ja näitä on tehtävä lisää, että oppii vielä tarkemmin kuuntelemaan mistä asennosta on kyse. Tällä kertaa koiran ohittaminen ja takaa kiertäminen sujui hyvin joka asennossa :)

Tauon jälkeen tehtiin vielä seuraamista pieni pätkä ja vaikka olimme jo takoneet nuo aikaisemmat harjoitteet, niin edelleen Tokomiehellä riitti intopiukeutta sen verran, että ensin keskustelimme kuinka suoritamme yhden askeleen ja sitten parin askeleen siirtymisiä :D Sitten pääsimme tekemään pidempää pätkää (joitakin metrejä) ja saatiin aikaiseksi muutama kohtuullinen pätkä, joissa Tokomies tsemppasi ja meno oli hyvää. Huomasimme myös, että Villisika-targetin paikan kanssa housun lahkeessa on oltava itse tarkka, koska ensin viritin sen aavistuksen liian eteen ja ihmettelinkin, että miksi taas edistää lievästi vaikka on jo ollut niin hyvää seuraamista -> hoksasin siirtää piirun taaksepäin ja avot, paikka parantui heti! Eli selvästi Topi jollakin tavalla targettia seuraa, koska reagoi tähän muutokseen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti