Sivut

sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Reissuraportti SM:istä

Eilen vihdoin koitti kauan ja hartaasti odotettu kisapäivä SM:ssä. Kello herätti mukavasti 4:30 ja aamutuimaan auton keula käännettiin kohti Laukaata. Topi oli hieman ihmeissään, että mitäs helkkaria näin aikaiseen tehdään lähtöä :D Etukäteen jännitin mikä on lopputulos, jos herra vielä sinnittelee autossakin hereillä pitkän matkan, koska hyvin usein istuu ja katselee matkantekoa. Mutta kun motarin tasainen hurina alkoi, Tokomies veteli sikeitä lähes Laukaalle asti :D

Paikan päälle päästyämme ei jälleen jäänyt epäselväksi parkkipaikalla, että Topi The Tokomies on saapunut mestoille :D Ääni näytteissä ei volyymiä säästelty, kun koko tavaroiden purkamisen ajan herra oli ihan varma, että hänet jätetään autoon eikä hän koskaan ikinä pääse sinne minne ollaan menossa :D Lopulta päästiin etenemään ja kisapaikalle. Topi selvästi luuli, että ollaan tultu näyttelyyn, koska oli samanlainen retkivarustus mukana. Touhotus ja hinkuvinku oli kovaa, eikä kierrokset näyttänyt laantuvan vaikka käytiin alueella pyörimässä ja vaihtoehtoisesti myös lepuuteltiin kevythäkissä.
Alkoi jo hieman ahdistusta pukata, kun tuntui, ettei Tokomies oikein relaa ja haihattelee vaan, sekä tuntui, että kuulolaite ei ollut ihan säädöissään. Kitinää ja odottamisen vaikeutta tuppasi olemaan myös luoksepäästävyyden alkaessa, mutta hieman alkoi jo Topilla lamppu syttyä siinä kohtaa, kun suuntasimme tuomarin kopeloitavaksi. Tästä kun poistuttiin ja kehuin Tokomiestä, alkoi tarjota seuraamista ja selvästi heräsi, että _ahaa_ täällä ollaankin tokohommissa, ei näytelmissä :D Hetkeksi ehdittiin vielä teltalle huilaamaan, kunnes paikallamakuut alkoivat.

Ja paikallamakuuhan sitten olikin oma shownsa... Siinä odotellessa pelkäämäni kävi toteen ja paikalla pörräsi mäkäräisiä. Ei mitään järkyttävän isoa laumaa, mutta tarpeeksi paljon häiritäkseen suoritusta. Vuoroa odotellessa pyyhin niitä Topin naamasta, etujaloista, mahan alta ja nivusista, ja vielä kehässä pyyhin epätoivoisesti naamaa ja etujalkoja sen mitä ehdin. Sitten Topia puri joku kunnolla, koska esitti kummallisen hyppy-potku-sätkyn, mistä sain kuitenkin nopeasti herran aloilleen takaisin. Sitten olikin jo liike alkanut ja oli jätettävä Topi parka selviämään mäkäräisten kanssa. Kun käännyn ympäri, alkaa Tokomies ratkaista mäkäräispulmaa itse; se louskutteli suulla sen minkä kerkesi säteellä mihin kaula yltti kun hieman kyynäriä kohotti, nousematta kuitenkaan. Sitten Topi oikaisi takajalat ja hankasi mahaa nurtsiin niin, että näytti ryömivän vähän eteenpäin. Mutta kaikesta mäkäräisten inhottavuudesta huolimatta pysyi makuulla ja paikallaan, josta olin todella iloinen ja ylpeä, ettei unohtanut tehtäväänsä kuitenkaan :) <3 Oltaisiin ilman mäkäräisiä saatu vihdoin 10 makuusta, koska maahan ja istumaan käskytykset menivät tällä kertaa hyvin. Mutta ryömimisestä rokotettiin ja saatiin 7, ensimmäisen kehän kokonaisvaikutus oli 8.


Topi ja vuoron odottamisen pitkästyttävyys :PHelpotus oli suuri kun makuu oli ohitse ja pahin jännitys kaikkosi. Seuraava kehä oli edennyt jouhevasti ja päästiin pian kehään. Ensimmäisenä oli seuraaminen, joka oli epätasaisen tuntuista ja Topilla oli selvästi vaikeuksia pysyä rytmissä, maakin oli jotenkin epätasainen paikoin. Lisäksi pätkät olivat tosi lyhyitä askelvaihdoissa, joten sekin aiheutti hieman rytmiongelmia. Kauhulla odottamani vasen käännös onnistui aika kivasti, siitä olin tosi tyytyväinen sekä siitä, että vaikka meno olikin epätasaista, kuitenkin oikea paikka pysyi! Eli kova seuruu treeni on tuottanut tulosta, vaikka vielä ongelmaa löytyykin :) Seuruusta saimme 8.

Sitten tehtiin luoksetulo, joka oli tosi hyvä; yhtään ei katsellut ympärilleen ja perusasentoon tuli kovaa ja napakasti, tästä 10. Kehän viimeinen liike oli kapulan pito, jonka alussa perusasentoon saamisessa oli pientä häröilyä, mutta kun Tokomies oli taas kartalla, niin päästiin aloittamaan. Pidostakin saatiin 10, tähän olin erityisen tyytyväinen, koska tämä oli Topin paras pito kaikista kolmesta alokkaan kokeesta :) Kokonaisvaikutus toisesta kehästä 9, johon seuruu vaikutti, tuomari vielä huikkasi perään kehut hienosta kontaktista ja yhteistyöstä, Topi oli kuulemma tosi hyvä :)

Ennen viimeistä kehää ehdittiin vähän palkata lelulla ja siitä olikin sitten mentävä jo vuoroa odottamaan. Viimeisessä kehässä ensimmäisenä tehtiin hyppy, joka oli taattua Topi laatua ja 10 siitä tulikin. Perusasennosta olin tosi tyytyväinen, yhtä suora ja napakka kuin luoksetulossa. Sitten oli liikkeestä maahanmeno, joka meni muuten tosi hyvin, mutta poikkeuksellisesti Topi haisteli ensin maata ja kun palasin takaisin päin, hetkeksi laski päätä maahan/haisteli :O Tästä johtuen liike oli 9, tuomari kehui Topin nopeaa maahanmenoa :) Viimeisenä oli kaukot, joissa alussa pa:han tulo jäi hieman vajaaksi ja jouduin korjaamaan vähän. Mutta itse liike oli todella hyvä, nämäkin ehkä parhaat Topin alokkaan kaukot, saatiin 10. Ja tällä kertaa mentiin Markon ohjeen mukaisesti pelkällä suullisella käskyllä :O Kolmannen kehän kokonaisvaikutus oli kuitenkin 9, ilmeisesti haistelu ja ennen kaukojen liikkeen alkua tehty pa:n pieni korjaus rokotti kokonaisen pisteen :O Mutta mitäpä tuosta, sillä Tokomies yllätti jälleen ja tempaisi elämänsä ensimmäisessä ulkokokeessa SM:ssä 1-tuloksen pistein 177 ja vuoden päätavoite TK1 koulutustunnus on plakkarissa. Ei huonosti :P


Topille ei lopulta yllättäen tuntunut ympäristön häiriöt olevan kummempi juttu, vaikka ympärillä tapahtui koko ajan jotain jossakin suunnalla ja ääniä sekä liikettä riitti. Vain muutamassa kohdassa huomasi, että paine oli isompi kuin halli kokeissa (seuraamisen alku/seuraamisessa muutama kontaktin pudotus ja kapulan pitoa ennen pa:han tulemisessa ollut härö). Uskomattoman hienoa oli, että kaiken aamun kierroksilla olon jälkeen Topi pystyi suorittamaan omalla tasollaan, ja ei voi olla kuin äärettömän iloinen, yllättynyt ja tyytyväinen! Myös kehään menot olivat onnistuneet ja hallitut, joten senkin harjoittelu on tuottanut tulosta, jee!

Tuloksen kuultuani olin aivan pyörällä päästä, koska olin ajatellut 1-tuloksen olevan mahdollinen, jos onnistutaan, mutta en uskonut, että niin kuitenkaan käy :D SM:t on niin isot pippalot eikä oikein millään lailla verrattavissa normikokeeseen, koska ihmisiä ja koiria on paikalla paljon (250) ja kehiä vierekkäin useita, joissa koko ajan joku tekee jotakin sekä ympärillä on jatkuvasti jotakin trafiikkia. Alokkaassa sijoituksemme oli lopulta jaettu 25. sija, koirakoita kaikkineen 86. Ei siis huonosti sekään :)

Ja täytyihän näin hieno suoritus palkita shoppaamalla tokovehkeitä meille, itselleni muistoksi ostin kisapaidan :) Jännityksen purkautuminen ja väsymys näkyi shoppaamisen vaikeutena, tuijottelin ensin tötteröitä minuutti tolkulla pystymättä päättämään minkä värisiä haluaisin sekä sama kävi lelujen kanssa pohtiessa mistä Topi tykkäisi. Mukaan lähti keltaiset painavat tötteröt, jotka koira erottaa hyvin, myöhemmin sitten hankintalistalla muut kivat värit (jotka koiralle kuitenkin hankalampia erottaa). Ja leluiksi valikoitui myöhempää käyttöä varten uusi Ke-Hu Kekäle, sekä ruskea nahkapallo Topille leikkiin :) Lisäksi hankittiin uusi kapula treeniin entisen ollessa jo melko kulunut, koekapula meillä onkin erikseen, jotta säilyy yksi ilman suurempia hampaan jälkiä :P
VAU:n joukkue sijoittui lopulta mukavasti ollen 24., joukkueita oli kaikkiaan 43. Meillä oli huikean kiva päivä yhdessä :) Topilla oli myös vientiä, sillä herra pääsi monen rapsuteltavaksi ja oli hurjan mukavaa tavata Janinaa, jolla on Topin hurmaava sisko Mooi ja sekä staffi herra Luumu. Kiitos Janinalle apuna olemisesta, oli suuri stressiä poistava seikka, kun tiesin, että meillä on kehien välissä appari lelujen ja veden kanssa :) Ja tietysti kävimme moikkaamassa staffijoukkuelaisia! :)


Joukkueposeeraus, harmillisesti Heidi & Hemmo ehtivät karata kotimatkalle :)Nyt on hyvä jäädä pienelle treenitauolle ja tutkailla miltä näyttää meidän avoimenluokan liikkeet, analysoida vähän missä niiden kanssa mennään. Mutta ennen sitä rentoudutaan, levätään ja nautitaan tästä hetkestä, eilinen oli hieno päivä Tokomiehelle <3

1 kommentti:

  1. Voi onnea vielä velipoika Topi thö Tokomiehelle! Ihan mahtava tiimi olette, ja olipa tosi huippua nähdä ja päästä pussailemaan Topia.

    VastaaPoista