Sivut

tiistai 31. joulukuuta 2019

Mikä kesä! Vuosi pakettiin - osa 2

Tampereen kokeen jälkeen valmistauduttiin elokuun alussa oleviin SM-kisoihin. En tiedä naurattiko vai kauhistuttiko enemmän ajatus siitä, että tämä oli Tokomiehen tokouran toinen ulkokoe, joista ensimmäinen oli myös SM-kisoissa 2016 :D Onneksi saimme kokeenomaisen treenin alle Grännassa ja siellä sattui sopivasti olemaan myös nurmikko alustana. Grännan ja Tampereen jälkeen näytti siltä, että "koekunto" alkoi olemaan häviämässä, kun liikkeitä alkoi hajota eli vahvoissa liikkeissä tuli treenatessa kummallisia toilailuja. Tavoitteet olivatkin SM:iin lähtiessä, ettei nollattaisi yhtään liikettä ja plussaa olisi jos ei oltaisi ihan viimeisiä :D

Kosketusalustan kanssa treenattiin ruudun kävelyä/kutsua erillisenä elementtinä ruudusta.

Ensimmäinen kisapäivä vietettiin kisoja seuraillen ja Topi pääsi tutustumaan ympäristöön, mikä oli Tokomiehelle hyväksi, kun sai höyrytä suurimmat intopiukeudet ja häröilyt etukäteen pois. Päivällä teimme avustettuna pienen treenin sekä illalla koealueen sivussa vielä itseksemme, ja näin päästiin katsastamaan alustaa ja katsomaan paikkaa koesuorituksen vinkkelistä. Seuraavana aamuna aikaisin herättiin käymään eläinlääkärin tarkastuksessa ja siitä vielä vetäydyttiin hetkeksi lepäilemään. Keli oli aamulla viileä, mutta onneksi aurinko pilkahteli ja kokeen alkaessa oli jo kohtuullinen sää. Ennen voittaja-luokan alkua käytiin tekemässä vielä avustettuna pieni treeni ja sitten siirryimme jännityksellä odottelemaan, että hommat pyörähtävät käyntiin.

Liikkeet olivat jaettu kolmeen kehään. Ensimmäisenä oli paikallaolo, jossa haastetta saatiin jo kehään mennessä, kun edellinen ryhmä kulki ns. vastavirtaan ohitse kehänauhan toisella puolen; Tokomiehestä tämä oli hämmentävää kun koirakot tulivat kohti niin läheltä ja meinasi lähteä viereltä kuikuilemaan ryhmän perään, mutta palasi kontaktiin heti käskystä. Tälläistä ei olekaan tullut harjoiteltua, että paikkisryhmät ohittavat jonossa toisensa, vieläpä niin että koirat olivat keskellä, koska kaikki tietysti kulkivat ohjaajien oikealla puolen. Itse paikallaolo sujui muutoin oikein napakasti, mutta se ääni... Kun siellä on täytyy vinkua ihan koko 2 minuutin edestä :D Joten tämän vuoksi paikkiksesta 6  ja yhteisvaikutus 8. Mutta tähän olin kuitenkin ihan tyytyväinen, koska pelkäsin että arvostelu on niin tiukka, että saisimme nollan :D

Seuraamista on treenattu edelleen "jatkokäden" avulla ja se on tuonut rentoutta Tokomiehen
seuraamiseen, joskin rentous vielä usein unohtuu koesuorituksessa... :D

Kerkesimme käydä palkkapurkilla ja täyttää sen uudelleen ennenkuin lähdimme 2. kehän luo odottamaan vuoroa. Odottelu sujui hyvin nameja kontaktissa syötellen ja pääsimme kehään hyvässä mielentilassa. Tämä on odotus taktiikkana aina hieman hankala sen suhteen, että kuinka monta namia odotteluun varaa, että ehtii syöttää kaikki pois ja taas toisaalta, että ne riittävät siihen asti kunnes edellinen on saanut suorituksen tehtyä ja poistuttua kehästä. Mutta onneksi namit saa hyvin vielä pilkottua nanokokoisiksi eli muutamaa namia venytettiin tarpeen mukaan :D Kakkos kehä alkoi ruudulla, joka oli melko haasteellisesti sijoitettu jalkapallomaalin läheisyyteen ja metsää kohti, mutta suureksi ilokseni Tokomiehelle ruudun hahmottaminen ei ollut temppu eikä mikään :) Kovaa ja asenteella sinne paineli ja sain ajoitettua käskyn nappiinsa ja lopulta ruutu kävelyineen ja kutsuineen oli 10!

Kuten ilmeestä voi päätellä, ohjattu nouto on Tokomiehen yksi ehdottomista lempparari tehtävistä <3
Kesällä keskityimme ohjatussa lähinnä alun seuraamisen hanskaamiseen ja suuntiin tehtiin vain ylläpito treeniä.


Seuraava liike oli seuraaminen, jossa meidän onneksemme oli alussa lyhyehkö normaali vauhti ja sitten melko pitkä hidas osio, joten se hillitsi alussa pahinta keulimista. Seuraaminen oli kohtuullista Tokomiehen kisaseuruuksi (joka on aina astetta kauheampaa säätöä kuin treenissä) ja siitä suureksi yllätykseksi saimmekin 8, joka on meille seuruusta oikein hyvä ja vielä sm-kehässä :D Kolmantena liikkeenä oli metallihyppynouto, joka oli taas muuten ihan ok, mutta jälleen toisten räkäämään metalliin tartuttiin pienellä viiveellä ja ote hieman löysä, joten tästä 8,5. Kehän viimeisenä liikkeenä L, jossa asennot istu-seiso, ja näistä jälleen istuminen meni seisoskeluksi, tästä 6. Kakkoskehän yhteisvaikutuksena 10.

Meillä oli onneksi avustaja kehien välissä, jolta saimme apua remmin tuomiseen sekä olimme varanneet avustajalle välipalkan jos emme pääsisi suoraan kolmanteen kehään. Ja koska odotusta oli hetki tiedossa, sai Topi pienen namipalkan välissä. Lyhyt odotus sujui hyvin ja pääsimme viimeiseen kehään hyvässä mielentilassa olevan Tokomiehen kanssa. Kehä alkoi tunnarilla, joka meni osaamistasollaan ilman haparointeja; haistelu oli napakka ja palautus melko siisti, vierellä pito hieman elävä ja tästä 8. Toisena liikkeenä oli luoksetulo, josta 9,5,. Tämän jälkeen kaukot, joista 8, asenteella suoritti jokaisen vaihdon liikkuen pienesti eteenpäin tapansa mukaisesti. Viimeisenä muttei vähäisimpänä oli ohjattu nouto, josta saimme 9. Tämän kehän yhteisvaikutus oli 10, kaikista kehistä saatujen pisteiden myötä keskiarvona kokonaisvaikutukseksi suoritukselle tuli 9,33.

Kehästä pois tullessa oli aivan mahtava fiilis, oli super huikeaa olla yhdessä Tokomiehen kanssa kehissä kaiken valmistautumisen ja jännityksen jälkeen, ja rennosti vain antaa mennä koiraan luottaen. Ja huikeinta oli, että pystyimme SM-kisakehissä suoriutumaan liikkeistä omalla tasollamme yhtä hyvin kuin treeneissä, ainoastaan L:n väärä asento oli jokin herpaantuminen Topin tekemisessä, joka oli nähty jo Tampereellakin. Kehän jälkeen en edes muistanut ajatella saatiinko minkälainen tulos, kun menimme kannustusjoukkoja tapaamaan ja olin vain niin iloinen, että selvisimme hienosti kehät ja liikkeet läpi.  Kun sitten satuin puhelimesta vilkaisemaan seurakaverien laittaman viestin, että meille tuli ykkönen, en ollut uskoa että pisteet riittivät 1-tulokseen! Ja hassummaksi meni, kun myöhemmin saavuimme seuran teltalle, jossa seurakaverit jälleen tiedottivat, että olemme sillä hetkellä ensimmäisenä, meinasi lopullisesti ohjaajan leuka tippua :D Luokan edetessä lopulta keikuimme ihan viime metreille asti kolmantena ja se jos mikä oli jännää :D Lopullinen sijoitus oli 4./35 koirakosta 1-tuloksella pistein 267,16 (eikä nollattu yhtään liikettä! :D) eli ylitimme itsemme ja odotuksemme monin kertaisesti! :) Tokomies on kyllä aika epeli ja ehkei olisi parempaa koetta voinut osua kohdalle kasvattajatätille tulla katsomaan ja nähdä Tokomiestä töissä ihan livenä <3 Myös joukkueellamme meni varsin mukavasti :)

SM:ien jälkeen vedettiin hieman happea ja valmistauduttiin piirinmestaruuksiin syyskuun alkuun. Tokomiehen "koekunnon" venyttäminen mietitytti, kun jo SM:iä edeltävästi alkoivat liikkeet hajoilla, joten pidettiinkin vähän taukoa sekä treenattiin kevyesti painottaen treeniä enemmän lähelle koetta. Lopulta viimeisen viikon valmistautuminen ei mennyt ihan kuin strömssöössä ja koeaamuna ei auttanut kuin keskittyä, valmistella hyvin ja luottaa Tokomiehen osaamiseen. Ja jälleen kehässä mentiin tiiminä yhdessä ja tekemiseen luottaen. Paikallamakuusta 8 (jälleen ropisi ääntelystä pisteitä), metallihyppynoudosta 9,5 (jälleen pieni viive kapulan otossa), luoksetulo 10 (!), L-liike 9 (i-s, tällä kertaa istui, mutta viiveellä). Ja sitten ehkä uskomattomin juttu ikinä, mutta tunnarista saatiin 10! :O :D Kaukoista 9, josta iloitsimme myös erityisesti :) Ruutu onnistui jälleen ja tästä 10. Seuraaminen aloitettiin peruutuksella ja siitä lähdettiin juoksuun, joten voinette kuvitella mitä jo muutenkin intopiukealle Tokomiehelle ja hänelle vaikealle seuraamisliikkeelle tuolloin tapahtuu :D Kaikesta kauheudestaan huolimatta siitä irtosi 7 :D

Tokomies ja piirinmestaruuksissa paikallamakuun keskittynyt ilme
(mitenhän tämän ilmeen saisi ilman lisäasetuksena olevaa ääntä... :D)

Piirinmestaruuksissa oli ekaa kertaa kokeessa hiekka alusta,
mutta hienosti metalli poimittiin suuhun hiekasta huolimatta :D <3

Ruutuun mennään aina täysillä <3

Viimeisenä liikkeenä oli ohjattunouto, jossa molempien keskittyminen herpaantui aloituksen hieman venyessä, kun ohjaaja ei nähnyt maassa olevaa merkintää ja sitä vielä syynättiin ennen aloitusta. Topi todennäköisesti tässä kohtaa unohti jo valmistelevan sanankin ja vaikka katsoi muutaman kerran kapuloiden vientiä, kiinnittyi käskyn tullessa Tokomiehen kiikarit sivulla olleeseen puunsävyiseen merkkiin :D Asiaa ei tietenkään auttanut myöskään ohjaajan löysä käsimerkki, joka tietysti sojotti juuri suoraan siihen merkkiin! :D Ekaa kertaa ikinä myös säikähdin, että Tokomies ajautuu kehänauhan yli, onneksi sain pelastettua napakalla reaktiolla tilanteen, sillä sen verran päättäväisesti Tokomies hakeutui merkkiä kohti :O :D Tästä hupinumerosta 0, onneksi tuomari vinkkasi, että voimme tehdä liikkeen uudelleen harjoituksena, ja sittenhän homma menikin kuten piti eikä tarvinut lopettaa suoritusta häröilyyn. Kokonaisvaikutuksesta 9. Ohjatun nollauksesta huolimatta tuloksena 1-tulos pistein 266,5 sekä sijoitus 1./4. Joukkueemme sai myös piirinmestaruus joukkuekultaa.
Tapansa mukaan Tokomieheltä ei hymy irtoa kun on vakavia poseeraushommia :D

Lokakuun alkupuolella lähdimme vielä tavoittelemaan viimeistä 1-tulosta voittajasta Tampereelle ja siellä saimme jälleen ehjän kokonaisuuden ilman nollia, mutta kummallisuuksia tähänkin kokeeseen saatiin tällä kertaa kaukojen parissa :D Paikkis oli yllättäen 9 (!), seuraaminen kaikkine  kauheuksineen 7, L-liike 9 (s-m, seisoessa kääntyi ja toisen osan seuruussa oli hetken melkein koiran mitan edellä :D). Luoksetulosta tuli vain 7, kun pysäytyksen jälkeinen odotusaika käskylle oli tavanomaista pidempi, joten Topi ennakoi kutsua. Tätä onkin treenattava, että kutsun aikaikkuna voi venyä eri mittaisiksi, sillä siitä hämmennyin myös itse ja ehdin jo miettiä, että kutsuttiinko tässä ite :D Ruutu jälleen 10, ohjattu 9, tunnari 8 (teki tarkistus haistelun sekä perus rutina hampaissa tuodessa :D) ja kaukot 5, kun jostain syystä X Tokomieheltä jäi yksi asento tekemättä (s-i vaihdon meni maahan), jollaista en edes muista koska olisi käynyt  :O Iloinen yllätys oli metallin 10, Topi varmaan aatteli että nyt vedetään homma kotiin näyttävästi kun viimeistä kertaa tarvi enää mahdollisesti metallia suuhunsa noukkia :D Myös kokonaisvaikutus oli 10, vaikka saimme jälleen ääntelystä palautetta, mutta Tokomiehen asenne on niin rautainen, että kompensoi äänihommia :P Tampereelta kotiin tuomisena 1-tulos pistein 263, sijoitus 1./2 ja koulutustunnus TK3!

Kokeesta kotiin ajellessa ei vielä voinut oikein edes sisäistää, että todellakin nyt olimme saaneet voittaja luokan taputeltua työntäyteisen kesän ja syksyn jälkeen ja näin saavuttaneet jälleen yhden ison haaveen eli nousseet EVL-luokkaan :O :) Tuntui ihan epätodelliselta, että nyt olemme jälleen askeleen lähempänä tavoitetta yrittää saada Tokomies tottelevaisuusvalioksi! <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti